söndag 3 februari 2013

Det blir som jag förutspådde igår

Familjen Carling
Det här var med stor sannolikhet den sista FestiJazz i Västerås, lite sorgligt.

Vi var på plats i Västerås Konserthus strax efter fyra på em och tänkte nog bara vara kvar 3-4 timmar men efter beskedet att det här nog var sista gången vi får gå på FestiJazz så blev vi kvar tills dom släckte lamporna en bit efter midnatt. Such a night!

Jazz Connection
Ett fullspäckat program på tre scener. I Carnegie Hall började Carling sin show sen gick vi runt lite, lyssnade lite här och där, åt och drack och pratade med bekanta, en riktig höjdarkväll!

Far och dotter
I Ballrom lyssnade vi till Jazz Connecion, en showig grupp från Holland med lättdansad och svängig musik i Louis Prima-stil. Och Teenitus spelade där också, Västerås Kulturskolas Ungdomsstorband.

I Jazz Corner lyssnade vi far och dotter Svensson, Ewan och Hannah, men mest var vi i Carnegie Hall där kvällens toppnamn, Frank Vignola och Vinny Raniolo spelade den finaste och svängigaste gitarrmusik jag nånsin hört. Världsklass. Och kvällen avslutades i Carnegie Hall med en trio Swedish Swing Society där rätt som det var gitarrkillarna och Gunhild Carling dök upp och förstärkte trion. Imponerande hur proffsmusiker bara kan sätta igång och spela och improvisera. Hur gör dom?

En fin kväll var det och om nu FestiJazz går i graven i och med den här kvällen så är i alla fall den sista dagen härmed dokumenterad.             

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar