onsdag 27 februari 2013

Keep it simple keep it folk

Paul Hartman, en gammal butter Square Dance Caller körde jämt med det uttrycket, även när han en gång besökte oss i Västerås, 1986 tror jag det var. Men krångla inte till det, tyckte han. Gör det enkelt men bra.

Jag kör också med den filosofin, tex på mina datakurser och även en gång i tiden på jobbet. Bättre att folk någorlunda förstår det som sägs eller visas än att man tar till de allra häftigaste funktionerna, det kan man hålla för sig själv eller till fortsättningskursen.

Cylindas bästa spis
Jag brukar skämta om mina misstag med nya maskiner. Spisar, TV, DVD:er och sånt som jag kommer i kontakt med hos barnen när man är där och barnvaktar ökar på mina gråa hår avsevärt. T.o.m. en lite för modern dusch har jag haft problem med en gång så jag fick ge upp. Men i går fick vi hem en ny spis, så här ska det vara! En modern spis år 2013 som vem som helst kan hantera utan manual. Rejäla vred att vrida på, inget duttande på närmast osynliga och obegripliga symboler på spishällen. Bra gjort Cylinda S 464 K!


Elektrohelios.  
Vi fick hem ny kyl och frys också och hade förberett bytet en del men var osäkra på när vi skulle få hem grejorna. Dom kom för tidigt, vi var inte hemma! Vi hade räknat med onsdag, och Margareta hade allt velat vara med och plocka med maten själv och städa bakom gamla skåpen.

Vi var i Stockholm när Thomas på LT-konsult ringde och var där med grejerna - hur skulle vi göra? Jag fixar det! sa han. Han hittade några plastbackar i klädkammaren och ställde ut frysvarorna på balkongen. Sopade bakom gamla skåpen och såg till att kylen gick igång och ställde in mjölk och ägg på plats i nya kylen. Allt vi behövde göra var att plocka in maten från balkongen till frysen. Vilken service, kändes som vi hade en egen butler - det blir rutavdrag, va'? Tack Thomas, jag ska skryta över dig när jag pratar med värden, Masmästaren.        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar