torsdag 28 februari 2013

Var ligger stan?

Stan ligger däråt
Nu har jag blivit lurad igen, det kommer aldrig mer att hända.

På långt håll såg jag ett gäng grabbar, 12-13 år, som stod och fnissade utanför skolan, jag borde varit beredd. En av dom stoppade mig och frågade "Var ligger stan åt för håll"? Den frågan har jag fått förr och pekat fel, men nu pekade jag förstås den här gången också
nedåt neonljusen i Västerås City och tänkte att det kanske är några grabbar som är i storstan på sportlov. "Nä, jag menar Stockholm förstås, det ligger väl inte däråt"  sa grabben och så gapskrattade hela gänget. Jag också, sånt där får man bjuda på.

"Driver du med gammalt folk" sa jag och så satte vi igång och låtsasboxas där på gångvägen, jag och lustigkurren. Margareta såg alltihopa uppe från fönstret och tyckte det såg konstigt ut. Tur att hon inte såg att det var jag då hade hon trott att jag var i slagsmål med ligister. Men jag bara skrattade och sa att jag ska kulle lura dom nästa gång.

Det här är "stan"
"Stan" betyder ju annars New York för nyrikt folk har jag läst, pinsamma Solsidan-typer.  "Jag ska till stan och handla i helgen"  betyder alltså en shoppingtur till Broadway. Jag måste måste komma ihåg att peka västerut nästa gång jag får frågan var stan ligger.

Kan inte låta bli en travestering på några rader av Evert Taube:
Örjan Widmark lurar man nog ett par gånger med vin och med sång
men det sker ej två gånger uppå samma väg, och med samma skämt blott en gång.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar