fredag 8 februari 2013

Jag som föreläsare

Det var lite märkligt att vara inbokad som föreläsare i Hörsalen på Biblioteket. Men kul och det gick bra.
Min startbild

Jag hade lovat Medborgarskolan att göra en föreläsning, men om det var ett misstag eller chansning av biblioteket vet jag inte men jag blev inbokad två dagar. Och jag var inte svår att övertala, vill någon lyssna på mina visdomsord så ställer jag upp!

Biblioteket satsade hårt den här veckan på "Digital Delaktighet", bra många människor står fortfarande utanför det här att ta för sig i den digitala menyn och min föreläsning fick förstås handla om min specialitet,  Facebook, bloggar och Twitter. Just det som är essensen i det som kallas Sociala Medier. Vilken fullträff att just det har blivit min specialitet! Hörsalen kändes lite högtidlig att prata i, lite väl stor kanske, men det gick bra och jag känner mig så himla nöjd idag.

Nej, det blev inte fullt,
men tillräckligt för mig 
Och tur att jag fick två föreläsningar, man måste vara lyhörd och ett avsnitt var lite tuggigt första dagen dagen så jag fick chansen att göra om lite till idag, så idag var jag riktigt nöjd. En av åhörarna kom fram efteråt och sa att "det här var riktigt roligt att lyssna på". Så glad man blir.

Hur mycket folk skulle det bli? Lite fundersam, men det blev över förväntan. Vaktisen på bibblan förde statistik och jag kom på plats två  och tre för hela veckan för mina föreläsningar bara slagen av den allra första föreläsningen. Klart nöjd!

Nu börjar nästa kursomgång hos Aktiva Seniorer, och sen återstår ytterligare en föreläsning nere hos Medborgarskolan. Och nog är jag lite auktoritet jag som har Barack Obama som följare på Twitter.


        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar