tisdag 5 februari 2013

Surfplattemagister

Ulla och Kalle har skaffat en surfplatta, en Ipad med 3G-abonnemang. Och jag har fått förtroendet att vara deras PT, personlig handledare när dom ska kasta sig ut i den digitala rymden.

Vi hade första kursdagen idag men Ulla hade kommit igång rätt bra själv med lite support av Emil, 10 år. Dom kommer att klara sig bra utan min hjälp, Ulla var alert och lättlärd och Emil på nära håll så går det bra, då var det värre för mig som är helt novis på Ipad.

Det värsta problemet jag hade var att lägga upp ett Apple-ID så att vi kunde ladda ner några appar från App Store. Det var lite Moment 22 först: "Apple-ID saknas, lägg upp ett nytt", "Apple-ID redan registrerat", så där höll det på innan jag steg för steg, sakta och fint, kunde göra om alltihopa och registrera ett ID på rätt sätt och ladda ner några appar. Är det så där knepigt för alla att komma igång med Apple-ID var det en besvikelse.

Så gick vi igenom kameran, Safari, eposten och alla basfunktioner. Tangentbordet tar nog ett bra tag innan man blir van med, men det känns fint, nu kan jag någorlunda köra en Ipad. Men jag tror nog att vi väljer en annan typ när det är dags för oss att köpa surfplatta. Av vissa skäl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar