torsdag 3 april 2014

Det årliga klädinköpet

Jag skrev nåt om kläder här i bloggen i går i nån bisats, och det gav upphov till en hel eftermiddag idag i klädaffärerna när Margareta idag tyckte att jag skulle snygga till mig.

Min jeansleverantör
En hopplös uppgift på många sätt, men det är klart att man behöver bra kläder och att man även behöver köpa nytt ibland, men jag bara tycker att det är himla tråkigt att gå runt i klädaffärerna. Men nya jeans behöver jag så OK då, vi tittade in på Levi's.

Dom hade massor av reajeans, 50% och 70%. Och skjortor. En entusiastisk ung tjej plockade fram halva affär och skickade in mig i provhytten för att prova, men där kom först en fundering. Det var en OK provhytt, rätt rymlig och med spegel förstås och även en liten pall att sitta på men inte en enda krok att hänga kläder på! Det måste väl vara en tanke med det, men vad kan tanken vara? Jag fick lägga mina gamla på stolen och krångla med nya kläderna så gott det gick.

Den glada erfarenheten var att sen att tjejen fick ta tillbaka alla brallor hon plockat fram åt mig att prova. Dom var helt enkelt allihop för vida i midjan, jag hade gett henne mitt vanliga midjemått utan att tänka på 5:2! Jag fick gå ner en hel tum i midjan!

Min andra klädleverantör
Sen efter att ha svettats och provat blev det både nya jeans, 504:or tror jag det var, och en ny jeansskjorta från rean. Jodå, visst behöver man  nåt nytt ibland, och bra jeans håller ju så länge.

Sen blev det en tur till Dressman också där Margareta direkt plockade fram en skjorta som blir snygg till kavajen och  FestiJazz på lördag. Hur gör tjejerna, inte skulle jag kunnat ha hittat den där skjortan så direkt?

Två skjortor och nya jeans, nu klarar jag mig det här året.

#blogg100 nr 34
#blogg1900öw nr 65

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar