måndag 21 april 2014

Extra Extra, Read all about it!

Bra plats på vagnen inför resan ut i älglandet
För att klara #blogg100 under påskhelgen blev alla inlägg skrivna i förväg och utportionerade med ett per dag. Här är ett extranummer på annandan med en summering och några kompletteringar.

Vi har träffat alla barnbarnen, två på älgsasfarin, dom andra i Stentorpet. Vi har som i hela Sverige den här påsken haft ett riktigt sommarväder mest hela tiden. För mycket mat förstås, men nu på annandan är det en "2-dag" och det var ju bra.

Påskkärring har vi haft och mycket påskgodis, obligatorisk äggletning för dom lite mindre och det var imponerande att tom se vår 16-åring vara med och leta efter sitt ägg, han var solidarisk med sina småkusiner.

Påskaftonens lunch. Alla skärmmössor kom fram!
Maten åt vi ute, kortärmat och med solkepsarna neddragna över ögonen. En rekordpåsk lovar gott inför sommaren. Min joggingrunda var i kortärmat och i kortbyxor, men det är inte helt ovanligt. Det brukar ofta vara i början av april jag har premiär för den utstyrseln. Och då går det alltid minst 10 % fortare, det kan man ju fundera över vad det beror på.

Och så hade vi stor dramatik på skogspromenaden efter maten. Tjalle Tjäder gick och kluckade i eftermiddagssolen där längs med Gruvdammsrundan och när Calle var lite för intresserad och närgången gick Tjalle till attack. Calle föll och Tjalle hoppade på Callle, flaxade med vingarna och skrämdes rejält, småflickorna blev rädda och mamma Elisabeth blev rädd om Nelly som var närmast. Stor dramatik! Vi tuffa killar gick upp i skogen igen och stötte på Tjalle igen och fick en liten film där herr Ornitologen på berget hade en uppgörelse med Tjalle. Så här spännande har vi inte haft på Stentorpet sen jultomten sist var där.


 #blogg100 nr 52, extranummer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar