tisdag 1 april 2014

Vilken tur. Riktigt, riktigt roligt!

I mailboxen idag låg en inbjudan till en kommitté som kallar sig Svenska Bloggarförbundet. Och jag har blivit utvald till styrelsen!

En typisk bloggpristagare
Jag är lite oklar än över vad förbundet gör mer än att man bl.a. har aktiviteter för att trygga återväxten inom bloggeriet. Man jobbar mycket mot skolor för att få in bloggarkurser inom skolverksamheten har jag läst tidigare och det har jag redan diskuterat med svärsonen Andreas, rektor i Uppsala så där räknar jag med att få in en fot i yrkeslivet igen. Åtminstone för att utbilda några lärare i Uppsala har jag fått klartecken av rektorn själv, men att stå framför högstadieelever i min ålder kanske är för stor utmaning och kräva väl stora risktillägg.

Så kan man undra varför just jag blivit utvald. Ja, jag är väl inte dummare än att jag inser att det har med kvotering att göra. Dubbel kvotering.

Lite extra glans till
prisceremonin
Årets Bloggare
Merparten av alla bloggare är kvinnor, det är den första kvoteringen. Tittar jag bland populära bloggare så är minst fyra av fem tjejer och även i nuvarande styrelsen är det nästan bara tjejer, rätt välkända namn som det ska bli roligt att lära känna och inspireras av.

Sen är ju nästan alla bloggare så himla unga. Tjejer, 15-30, är det vanligaste så det här blir den andra kvoteringen, gubbe runt 70. Jag sväljer förtreten att jag är inkvoterad på grund av ålder och kön, själva styrelseplatsen i sig är så glassig så att jag tackade ja direkt med vändande post.

Den glassiga delen i det här jobbet är förstås den årliga utnämningen av Årets Bloggare som förbundets styrelse har hand om. Prisceremonin har jag sett bilder på och den ser rätt högtidlig ut och bevakas åtminstone av kvällspressen, men fracken kan man lämna hemma än så länge som tur är, men vem vet? Om hundra år kanske det här är lika stort som Nobelpriset, men då har mitt förordnande sedan länge gått ut.

#blogg100 nr 32
#blogg100öw nr 63                                

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar