tisdag 22 april 2014

En populär åsikt

Man stöter på det rätt ofta på Facebook och nu hade stans store krönikör också tagit upp det ämnet.

"Vår" Anders Lif, några år under 70, skrev i dagens krönika om hur han inte gillade frukt och grönsaker, om att vikten började öka och att träna på gym var det inte tal om. Roligt skrivet och hur man vill sköta sin kropp är förstås en privatsak, men lite för lättköpt populistisk åsikt i min smak. Herr krönikören fick mycket beröm på Facebook idag, men han kan bättre. Det fick han ett försynt påpekande om av mig.

När jag för 4-5 år sen tog över 40-talistgruppen på Facebook frågade jag det första jag gjorde där lite försynt: "Hur har ni det med motionen?" . Det blev många putslustiga skämt om att "jag vattnar blommorna, jag tar med en kopp kaffe ut på balkongen, jag går ut med hunden etc etc". Det är klart att alla varken kan eller vill motionera och sköta kroppen sin, men jag är lite fascinerad av alla negativa åsikter om motion och bra kost.

Så för ett par dag sen i samma grupp gick det runt en sån där skämtsam text om hur dumt det var att motionera och äta rätt och jag roade mig då med att som vanligt försynt undra varför folk är så negativa och allergiska mot att se om sin kropp och fick alla de vanliga synpunkterna om vad som räcker: kratta löv på tomten etc. Men för en gångs skull var det ett par damer som la sig i diskussionen och erkände att dom gick regelbundet på gym, körde zumba mm, men de flesta var alltfort negativa till att bli svettiga. Och jag missionerar inte, säger bara vad jag tycker.

Det är alltid trevligt att läsa herr krönikörens alster, men när nu stans store krönikör tog ställning för den här populära åsikten att motion och att äta nyttigt är mer åt pest och pina-hållet så var det såklart min skyldighet att upplysa herr krönikören. Till den nytta det nu må ha.

#blogg100 nr 53
                    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar