söndag 20 april 2014

Gårdsjö Älgpark

Det måste bli en kommentar till om älgparken i Morgongåva som vi besökte igen häromdan.

Vi var där i slutet av mars också och jag skrev då ett blogginlägg om det, och redan har vi alltså gjort ett återbesök, den här gången med Clea och Natan och deras mamma Anna medan pappa Anders var upptagen på annat håll, Istanbul. Men hade han varit med i Morgongåva hade han fått se en rätt häftig show med 12 intresserade älgar och en entusiastisk älgskötare, Leffe.

Jag blir imponerad och nästan lite avundsjuk på människor som Leffe, hur törs dom. Mitt i livet satsa allt på ett kort och starta om med en livsdröm som lika väl kan gå rakt åt pepparn som att det
kan fungera.

Sover ute i skogen med de nyfödda kalvarna, simmar med älgar, lever dygnet runt för sina älgar, inget vanligt jobb alltså. 15.000 besökare förra året. Besökare från över 150 länder har varit där, på långfredan var det folk från Mexiko, Australien, England, Tyskland och Danmark, chansningen har väl gott hem.

Åk dit och kolla, men för oss dröjer det väl ett tag nu, men vi kommer tillbaka om några år igen och ser hur det går för Leffe och hans älgar.

#blogg100 nr 51

                 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar