torsdag 24 april 2014

Mitt sämsta köp

Åtminstone ett av mina sämre köp var min batteridrivna motorsåg som nu gått till skroten.

Extrapris på Coop Forums Byggmarknad för några år sen. Ordinarie pris 1600 nedsatt till 800!!! Det var klart att jag slog till. En liten nätt motorsåg den skulle jag ha stor användning för tänkte jag.

Ett dåligt köp
Ja, jag har nog sågat ner några små kvistar med den, men det är bara de allra tunnaste som den klarat av. På lite grövre sly har den bara skavt lite i barken, sen har jag fått ta fram bågsågen. Den enda vinsten med den här sågen var att batteriet också passade till vår batteridrivna trimmer.

Bara det att trimmern nog är vårt näst sämsta köp. Den kostade väl 12-1300 eller så men är nästan värdelös. En batteriladdning räcker 5-10 minuter, sen ska batteriet laddas i 8 timmar innan man kan använda den igen! Den går nog till skroten snart den också.

Allt samlas i
snickarboden
Sen är väl boden där dom här dyrgriparna förvaras bland det sämsta jag byggt, men det skäms jag inte över. Den enkla boden kom upp i all hast under en tid då jag jobbade lite för mycket och där skulle vi förvara lite av varje var det tänkt, verktyg, spik och skruv mm. Jag hade nog tänkt bygga om den lite rejälare senare när jag fick bättre med tid, men det får man ju aldrig och med tiden har vi tryckt in mer och mer där, trädgårdsgrejer, bil- och cykelvård, fiskeredskap, campingutrustningar etc. etc. Den har nog kommit "to the end of the road" nu. Högt på listan över nya projekt på Stentorpet står nu en ny snickarbod. 15 kvm är OK att bygga redan nu, men hur går det med förslaget att tillåta 25 kvm? Jag blev sugen att sätta igång direkt och 15 kvm räcker bra.

Idag var det lite dramatik där när Margareta skulle tvätta fönstret på boden (jag skulle aldrig ens tänka tanken att tvätta ett fönster på en snickarbod...). Men tur var det, där låg en död fågel inne i boden bakom en klumpig bänk jag släpat in där. Och när jag efter stort besvär lyckades komma åt fågeln för att slänga bort den så ta mig sjutton! Pippi började flaxa och med ett visst besvär lyckades jag få ut den, den hade helt klart legat kvar där bakom bänken och dött på riktigt om inte Margareta fått för sig att tvätta fönstret.

#blogg100 nr 55


1 kommentar:

  1. Det kommer utrustning med sladdar från Sollentuna i sommar./cj

    SvaraRadera