tisdag 8 april 2014

Memories

Det är inte så ofta jag har kavajen på mig men jag har i alla fall några stycken. Den jag oftast har är rätt ny och i helgen luftade jag den igen.

Antikrundan?
På Festijazz i Konsertsalen kändes det fint med kavaj och i bröstfickan hittade jag en liten trofé som har hängt med i mina kavajer sen kanske tjugo år tillbaka. Jag blir alltid lite nostalgisk när jag fingrar på den. Memories!

En simpel tändsticksask som jag vann i en kunskapstävling om vårt gamla företag, IBM, på en återträff med gamla arbetskamrater en gång. Vi hade "Tjugo frågor om IBM" och där satt chefer och diverse specialister, men herr Widmark tog hem spelet! Det sved nog lite för en del den gången och även om priset bara var en liten tändsticksask från det då sen länge nedlagda och länsade presentförrådet så var äran desto större. Det är därför jag vårdar min klenod så ömt, inte ens om någon vacker dam skulle fråga efter eld skulle jag aldrig ens tänka tanken att erkänna att jag har tändstickor i bröstfickan. Och dessutom är det dumt att röka.  

Själva tändsticksasken var ett museiföremål redan när jag sopade golvet med mina gamla arbetskamrater. Stor sensation 1979 när IBM lanserade världens första färgterminal! Hur skiljer man en mogen banan från en omogen? lyder en reklamslogan på tändsticksasken och så står det en text om hur fint det är med färger. Terminalen var hutlöst dyr och man kunde välja på fyra eller sju färger! Memories!!

Vi i Sverige hade det året fått hem EN bildskärm som fraktades runt mellan kontoren i en trälåda. Det tog över en minut att ladda ner testbilden till bildskärmen. Bilden föreställde ett gammalt hus från engelska landsbygden minns jag och vi stod och förundrades vad man kunde göra med datateknik. En färgbild! Memories!!!

Så det är klart att jag vårdar min klenod ömt och köper jag en ny kavaj nån gång så kommer min klenod att få flytta vidare för att hålla nostalgikänslan vid liv.       

#blogg100 nr 39
#blogg100öw nr 70

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar