måndag 6 september 2010

14 dar kvar

Sen vet vi, alltid spännande med ett val. Jag ska förtidsrösta nu i veckan så man får det gjort.

Mest intressant i veckans pariledarutfrågningar var Reinfeldts besked att att han tänker sitta kvar med passivt stöd av Sverigedemokraterna om det behövs, där har media varit alldeles för snälla mot alliansen som vanligt. Tänk om Sahlin hade sagt samma sak.Han tänker regera vidare och, som han själv sa, ger han Sahlin skulden om Rödgröna och Sverigedemokraterna "går ihop" och röstar lika som han sa. Svagt. Media är för snälla mot honom. Han är trist att lyssna på, ska verka alltför statsmannamässig och är väldigt teknisk.  

Göran Hägglund såg skärrad och nervös ut, men bortsett från hans politik och vad han säger lyssnar jag gärna på honom, han verkar ha lite humor.

Jan Björklund var en trist figur som vanligt. Det finns väl en del korn i hans skolpolitik också med ordning och reda som är bra men det blir ju bara för mycket med hans tuggande med pekpinnar och förbud. Och när han inte visste vad "aritmetik" var så är det Tack och Goodbye för hans del. Synd att Centern lagt ner Komvux.

Lars Ohrly har humor, kanske skrattar lite väl mycket, men det blir lättsamt att lyssna till honom. Han har svar på allt och personlig, där blev det några plus.

Maud Olofsson och Maria Wetterstrand är kvar nu i veckan men det hade varit roligare att se deras bråk efter Agenda i går. Dom var visst riktigt osams.

Men i opinionen vekar Alliansen fortfarande leda, obegripligt. Ska det gå åt pipsvängen igen? 14 dagar kvar.

Och i kväll blir det politisk satir i SVT, det har jag saknat och efterlyst här i Utsikten, läser SVT min blogg och gör som jag tycker? Det var lite intressant. Tvåan kl 21.30 "Elfte timmen". Politik är kul.                            

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar