fredag 24 september 2010

Vilken härlig höstdag!

Höstdagjämning igår och i morgon kommer kylan. Var det här årets sista varma höstdag?

För säkerhets skull tog Margareta ledigt idag så vi kunde utnyttja den till 100%. Vilken dag. 

Vi klippte gräset (sista gången för i år?), satte upp några utelampor så vi hittar till dörren när vi kommer hit i höstmörkret och vi grejade på tomten. Men det bästa var svampplockningen. 

Vi tog cyklarna och lilla svampkorgen (dumt, vi skulle tagit den stora) och skulle kolla Anders och Annas trattisställe. Men vi kom knappt halvvägs innan vi såg en liten gul kantarell efter vägen. Den skulle plockas. Men strax intill stod en till. Och en till. Och en till. Så där blev vi kvar.

Det bara visslade till så var svampkorgen full. Mest trattkantareller, men också en hel del vanliga.Vi kom aldrig fram till Anders och Annas ställe, det står orört. Korgen blev full ändå. Och det finns svamp kvar på vårt nya ställe, det räcker till dig också. Ta till vänster, upp i backen strax innan krönet, sen är det bara att förse sig. Passa på innan älgjakten.

På Anders ställe här på andra sidan ån finns inga trattisar, "bara" gula. Och där fick jag ihop några liter till. Och massor av småämnen finns det, men blir det så kallt som dom säger hinner väl inte dom växa till sig.

Som Olle i Pistvakt alltid säger: Åh en sån dag!                    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar