onsdag 29 september 2010

Djäknebergets restaurang

Djäknebergets restaurang - Restaurangbild 1Det är bra när folk engagerar sig och protesterar mot sånt som är dumt, men ibland är det bra när politikerna går emot folkviljan också. På lunchen idag kom jag att tänka på tre exempel här i Västerås de senaste 10 åren.

1: Gamla restaurangen på Djäkneberget var fallfärdig för 7-8 år sen. Djäknebergets vänner protesterade högljutt mot beslutet att riva och bygga nytt, men det blev ett nytt hus ändå. Som tur var. Fin utsikt och bra mat, förr var det bara ett café.

2: På Björnön behövde man fälla en massa träd för flygets skull. Protester och insändare under flera år. Men när huggarna kom var det bara 4-5 personer som stod där och protesterade, och det blev riktigt bra när man tog bort en del träd. Ljust och fint. Min joggingrunda går ofta i dom markerna.

3: Och så var det öppnandet av en ny genomfart genom stan. Protester och insändare igen. Jag var också väldigt emot det. Hur kan man göra så, sa vi? Men det blev också riktigt bra, inte alls så illa som alla (även jag) hade trott. Där går jag också ofta. Dagligen.

Jag kan säkert hitta andra exempel när det blivit just så dumt som man trott, men det här var vad jag kom att tänka på mens jag käkade Mandelpanerad fiskfilé med chilikeso för 95 kronor med en riktigt god mousse till kaffet och kakan. Det hade jag aldrig fått i den gamla serveringen. Några exempel när det blev bra fast många protesterade.

Det här kanske var dumt att skriva, dom folkvalda ska väl göra som väljarna vill, jag ska skriva tvärtom en annan gång.

1 kommentar:

  1. Öster Mälarstrand och Östra hamnen är två exempel till i Västerås. Två tidigare riktigt fula och skräpiga områden längs Mälaren som idag istället sjuder av liv och rörelse. Tur att politikerna klubbade igenom byggandet i alla fall.

    SvaraRadera