lördag 18 september 2010

Lunch med barnbarnen

"Ni får välja vad som helst" sa vi. Svaret kom direkt. "Falukorv och snabbmakaroner! Det får vi aldrig hemma."

Vi har ett par barnbarn över helgen och jag vet inte vad det här säger om matvanorna hemma i dotterns familj. Falukorv är en rätt vanlig mat hemma hos oss, men snabbmakaroner äter vi inte heller längre, och det lyckades vi avstyra nu. Gärna pasta men inte snabbmakaroner. Men jag vet att de flesta barn gillar det, rätt OK mat i småbarnsfamiljer.

Efter en kort förhandling enades vi om potatismos. Falukorv och potatismos. Både Casper och Ellen tyckte det var en ovanligt lyckad kombination. Och i mataffären hittade vi Lill-babs Falukorv  Vi köpte två för säkerhets skull. Ungar i 10-12-årsåldern kan vara rätt hungriga.

I kväll är det Kulturnatt i Västerås, så då äter vi på stan. Det brukar bli pizza på di Spagna när vi är ute med Casper och Ellen, det har blivit lite av tradition.

Lajv-grejer vid slottet och Warhammer på biblioteket intresserar barnen, så det ska vi kolla, men det finns mycket  annat också. Nya Länsmuseet måste vi kolla och det finns massor av musik att lyssna på runt hela stan. Ellen blev så inspirerad så hon plockade fram gitarren och är riktigt bra med egna kompositioner.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar