torsdag 9 september 2010

Telias filmutmaning

Jag körde filmutmaningen som Telia kör med igår och blev rätt impad över mina filmkunskaper.

Jag går inte så mycket på bio och hänger dåligt med i moderna filmer och vem som är gift med vem och vilka filmer den och den filmregissören gjort så jag förvånade mig själv med trots det rätt bra filmkunskaper.

1X2-frågor gör ju att man kan chansa, men även då hade jag ibland en svag aning om troligt rätt svar, nåt man läst i förbifarten i nån rubrik eller så. Men det var många frågor, och när jag kom över 100 frågor var jag nog inte så fokuserad får jag erkänna, jag svarade fel på flera frågor som jag självklart kan, som regissören till Hets t.ex., det vet väl varenda barnrumpa vem som regisserade den, men jag tryckte fel. Åtminstone 4-5 till frågor kunde jag 100%-igt, men tänkte inte efter.

Jag saknade frågor på mina specialområden, filmer som I sista minuten, Lille Fridolf och jag, South Pacific, Life of Brian och förstås The Simpsons Movie. Som tur var var det en fråga på Lassie (som jag som filmexpert förstås kunde) men man kan alltså ifrågasätta urvalet av frågor.  

Men trots det är jag nöjd och kan dra mig tillbaka med titeln "Expert i filmkunskap". Ibland förvånar man sig själv.

2 kommentarer:

  1. Vad fick du för poäng då? :)

    SvaraRadera
  2. Ajaj poängen glömde jag, jag blev så glad för titeln "Expert" att jag inte noteade poängen. I början låg jag rejält över hälften rätt, men jag tappade nog en hel del på slutet, så det blev säkert under hälften rätt. Kanske inte så mycket till expert i alla fall....

    SvaraRadera