torsdag 30 september 2010

Idag är jag elektriker

Det är ett kul yrke. Det här skulle jag kunnat ha jobbat med om jag valt ett annat yrke.

Jag gör inga avancerade saker, då tar jag hit en 'riktig' elektriker, men idag sätter jag bara upp några nya uttag för trädgårdsbelysningen. Det går bra, men det tar ju bara sån himla tid. Ett uttag är klart och en elektriker hade nog gjort det på en kvart, själv har jag hållit på hela förmiddagen.

En matpaus nu, sen ska jag köra igång med nästa uttag. Hinner jag bli klar innan kvällen? Det blir jag nog, och det fina med jobbet idag är att det blir lite färre provisoriska, lösa sladdar i trädgården när det blir dags att tända jultomten och julgransbelysningen utomhus i vinter. I år var jag ute i god tid med förberedelserna!  

De elektriker som varit här har alla imponerat på mig att dom är så snabba och aldrig gör dom några fel. Dom brukar inte ens testa att strömmen fungerar, dom drar sina sladdar sen drar dom själva, det blir alltid rätt. Det blir det inte alltid när jag jobbar. Framför allt brukar jag göra mina sladdar för korta så jag får ofta göra om några gånger.

Min kompis Lasse var elektriker men omskolade sig till IT-branschen, ett steg bakåt? Han brukar sucka när han ser mina installationer, antagligen imponerad .

Och nu är det dags för nästa uttag och proppen är urdagen!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar