onsdag 22 september 2010

Kan man äta surströmming?

Jag har gjort det en gång, och då gick det åt pipsvängen. Vi var för unga då och gjorde det inte seriöst. Vi ska göra ett seriöst försök nästa år.

Hur många säger inte: "Surströmming skulle jag aldrig äta, det tycker jag inte om. Rutten fisk!"

Det där sista vet ju alla att det inte är sant och dom som inte tycker om surströmming, har dom nånsin provat? Det är egentligen som ungarna som inte kan äta en viss sorts makaroner utan måste ha dom dom är vana vid. Man utgår från att det inte går att äta vissa saker utan att ens ha provat. Det ska  det bli slut med!  

Margareta och jag pratade för en tid sen om att vi skulle prova surströmming i år, men det blev aldrig av. Nu blev jag så inspirerad av min spinningbroder Stig i dag så jag ska föreslå det här för Margareta, hon går säkert med på det här:

Nästa år har vi surströmmingsfest på Stentorpet. Barn och barnbarn inbjudna. Och vill inte dom komma gör vi ett försök i bekantskapskretsen.

Och kravet för att få komma på festen är att man ska göra ett seriöst försök att äta några firrar. Det kan väl få bli köttbullar till barnen, men banne mig inte till dom vuxna, valfrihet ställer bara till elände. Surströmming eller så får man hålla sig hemma. Det här blir i så fall en insats i folkbildningens tjänst, hur kan man ta ställning till nåt man inte vet något om. Jag ska läsa på så att alla nödvändiga tillbehör finns på plats, och jag ska pressa min kompis Stig på alla detaljer. Det vattnas redan i munnen när jag tänker på surströmmingspremiären på Stentorpet.            

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar