tisdag 12 maj 2009

EU-valet

Är det nån valfeber? Kanske inte feber, men nog pratas det väl rätt mycket om valet - nu vet väl alla om det i alla fall? Om man sen bryr sig är en annan femma.


Aftonbladet hittade jag igår en intressant test, en kompass för att få hjälp att hitta vilket parti man borde rösta på.

30 frågor, 10 minuter, lätt som en plätt. Och det blev klockrent, jag hamnade där jag trodde, till 85% tyckte jag som det parti jag kommer att rösta på, nu ska jag bara hitta vem jag ska kryssa in till Bryssel.

Men sen var det kul att se vilka partier som kom 2:a, 3:a etc, det var det mest förvånande, där blev jag lite fundersam. 2:an skulle jag aldrig rösta på, knappast 3:an och absolut inte 4:an.

Har alla partier blivit för lika? Det sägs så ibland och när några ger upp gamla hjärtefrågor för att bli mer populära så blir det ju inte lättare att välja. Men jag litar inte på dom, innerst inne tycker dom nog som dom gjorde förut.

Sen kunde man kolla vilket parti i andra länder som bäst passar ens åsikt och det var också intressant. I Portugal tex fanns det inte ett enda parti i min cirkel, men i Spanien fanns det 5-6 stycken. Konstigt. Och i Bulgarien fanns det inte heller något parti, men i England och Tyskland hade jag haft ett par partier att välja emellan. Det här var en intressant test.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar