onsdag 6 maj 2009

Om en månad är det EU-val


Många struntar i att rösta, men jag gör förstås min plikt.

Dom som inte röstar säger ofta "det är för dålig information". Men det är bara nys. Dom som inte röstar är nog bara genuint ointresserade.

Igår såg jag den första (?) EU-valdebatten i Sverker Olofssons Plus Europa som pratade konsumentfrågor på plats nere i Strasbourg, och det kommer säkert många fler debatter och informationsprogram innan valet 7 juni, så inte behöver man sakna information.

Men generellt är det lite för lite om EU i Sverige tycker jag, vad dom egentligen gör. Det är mest när det är något negativt att säga, då rapporteras det alltid. Eller jag kanske har fel. Och visst finns det mycket negativt att säga om löner och byråkrati, men jag gillar EU-tanken och tycker också att Sverige på sikt borde ha Euro, men det får dröja ett bra tag innan det ska folkomröstas om det igen.

I debatten igår var det lätt att se vilken jag sympatiserade med och vilken jag aldrig ens skulle reflektera att stödja. En av debattörerna kan jag bara inte med. Han kanske är duktig, men jag ser rött bara jag ser honom.

Men nog ska jag hitta en bra kandidat att kryssa in till EU 7 juni.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar