tisdag 19 maj 2009

I tvättstugan


Ett av det bästa att bo i flerfamiljshus är tvättstugan. Förr tvättade vi nästan varje dag, nu fixar jag allt på en gång när tvättkorgen är full.

Fyra stora moderna maskiner, tumlare och torkskåp allt helt nytt. Veckotvätten klar på ett par timmar. Och skulle nåt krångla kommer Peter och fixar det direkt. Och det finns alltid tvättider. Nästan så jag tycker det är roligt när det är dags att tvätta, lite sjukt?

Och alla som delar på tvättstugan sköter sig bra, men så är det det där med 46:an. Jag vet inte vad det är för folk, fördomarna säger att det är en äldre kärring (förlåt - kan ju vara en ung kille också), men någe' vidare på att städa är hon (eller han) inte.

Jag bokar aldrig in tid efter henne, men idag hade jag gjort det av misstag. Och det märks direkt. Jag har klagat hos värden som skickat henne ett brev om skärpning, men hon verkar immun mot kritik. Känns lite ovärdigt att vara tvättstugepolis så jag fortsätter nog bara att undvika 46:an så får väl andra klaga. Men jag är lite nyfiken vilka dom är, jag ska nog smyga på dom nästa gång dom tvättar och lipa åt dom.

Våttorka golvet efter sig gör inte alla har jag sett, och fördomarna där säger att det är dom yngre som ofta inte tycker sig ha tid med det, men jag kan ju ha fel. Dom flesta är i alla fall så exemplariska att det doftar som en sommaräng i tvättstugan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar