tisdag 5 maj 2009

Problem med Scart


Alla kablar till elektronikprylarna är ett otyg (när blir allt trådlöst?). Och Scart-kabeln är värst.

Jag har haft så många problem med den, så jag fattar inte att den inte har gjorts om.

Det jag tycker sämst om är att den inte sitter fast distinkt i TV:n och boxen, den är ju bara löst iskjuten. Så när vi vrider TV-skärmen lite så glider kabeln lätt ut någon tiondels millimeter och man tappar färger eller ljud. Lätt fixat med att trycka in kabeln, men irriterande.

Värre är det på Stentorpet där vi ofta har grön is på bandyplanen när Scart-kontakten glappar det minsta. Och något händer med TV:n när man inte stänger av och sätter på i exakt rätt ordning. Då tappar TV:n ofta scartingången, men jag har hittat en knapp på TV:ns fjärrkontroll som ofta löser problemet så att jag kan leta efter scarten igen, men det känns lite shaky. Och jag läste lite nu på nätet att det är vanligt med problem och att det finns Scart-kablar som kostar 800 kr, är det såna man ska ha? Mina kostar väl inte mer än en hundring, tror jag.

Där det glappat mest är annars Scartutgången från Telias DigitalTV-box, så den är felanmäld och en ny på väg. Sen hoppas jag allt blir bra även med mina vanliga Scart-kablar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar