söndag 24 maj 2009

Fint med fritidshus


Jag såg häromdan att finns 580.000 fritidshus men att det nästan aldrig finns något att köpa. Vi som skaffat ett ställe är inte så pigga på att sälja.

Och det byggs också väldigt få. Det är väl för att byggnormer och regler gör det nästan lika dyrt nu att bygga fritidshus som hus att bo permanent i. Det ska var rymligt nu förstås och ha alla bekvämligheter. Det är andra krav nu än när det var nymodigt med fritidshus. Då var det torrdass och vedspis som gällde och sällan el och telefon.

Det jag tycker är konstigt är att det trots det finns ganska många fritidshus som står helt tomma. På andra sidan ån från oss ligger ett hus där ägarna bara kommer ett par gånger per sommar och klipper gräset. Och på min favoritjoggingrunda ser jag också några hus där jag aldrig ser en människa.

Och det har varit lite stiltje i vårt 'kvarter' också förutom på vår gård där husen har växt upp som svampar senaste åren, men nu på några år har ett hus i miljonklassen byggts uppe vid dammen och några andra hus har byggts ut och rustats upp.

Och nu ska också närmaste grannen bakom häggen bygga ut och dra in vatten, det var kul. Det blir nog inte klart förrän till våren men det är roligare när det rör sig lite folk i området. Och i helgen har det rört sig mycket folk hos oss, nästan hela klanen har varit här och lite besök har vi också haft. Så det är tomt nu på söndagskvällen när det bara är jag och småfåglarna kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar