lördag 5 december 2009

Alliansen backar

Nu backar Alliansen igen från vad dom egentligen vill, det har dom gjort så många gånger dom här åren.

Fem i tolv undantar dom "svårt cancersjuka" från att kastas ut från Försäkringskassan vid årsskiftet , minister Husmark är ödmjuk, säger hon. Men det här har det ju tjatats om hela tiden sen det blev klart vad dom nya reglerna innebär. Och jag har för mig att 16000 till åker ur systemet nu till nyår, eller var det fler? Det blir i alla fall fler och fler senare allt eftersom.

Låter i och för sig bra att få ut folk att jobba, det tycker nog alla, men det här med svårt sjuka är ju omänskligt. Jag har sett såna sjuka som alliansen egentligen vill ska söka jobb på hela arbetsmarknaden, det är ju inte klokt. Och hur kommer dom att dra gränsen nu efter nyår, vem slipper och vem måste söka jobb? Och vilka jobb finns det att söka? Jag tycker hela förslaget verkar riktigt trist.

Och det konstiga är att folk har så bra förtroende för alliansen att sköta landets ekonomi. Är det bara sänkta skatter som betyder nåt? Det är nog så, har man sitt på de torra så är man nog rätt nöjd och vill ge dom fyra år till. Men visst är det synd om dom som drabbas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar