fredag 11 december 2009

Nyhetspanelen


Nyhetspanelen i SVT:s morgonprogram är en favorit jag sällan missar. En höger en vänster och en mittemellan.

Så blir det lite munhuggning om aktuella ämnen, lugnt resonerande ibland och ibland hetsigt men alltid blandat med lite humor. Och dom är sällan överens, det finns alltid minst två sidor på ett mynt. Den kan ställa sig på kant också.

Men idag var dom nästan överens om nya sjukreglerna, åtminstone att det var ett hafsigt förslag som regeringen kommit med. Det tycker nog alla, Reinfeldt också, han har ju knappt kommenterat det som kanske kommer att bli regeringens fall. Ett praktfullt självmål.

Och sista EU-mötet för ordförande Reinfeldt är snart slut och han och Sverige har väl klarat sig hyfsat, det var dom också överens om idag. Inga stordåd som går till historien, men heller inga stora bakslag.

Och dom undrade lite hur Reinfeldt ska motivera sig efter nyår när han lämnar limosinen och middagarna med världstopparna och återgår till skolmatsalen i Huddinge och ålderdomshemmet i Sveg allt medan opinionssiffrorna bara sjunker, 42% håller på alliansen i senaste mätningen.

Panelhönan Maria Abrahamsson gjorde sista dan på jobbet, hon räknar med en riksdagsplats för moderaterna och slutar i Nyhetspanelen. Det är sällan jag håller med henne, men hon har varit rätt kul att lyssna på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar