lördag 16 mars 2013

50-årsjubileum

Några år innan min tid
Jag hade inte tänkt på de här jubiléet förrän Jan S ringde nu på eftermiddan och påminde om det. Han jagar ihop så många som möjligt för en återträff. Högre Allmänna Läroverket,     R IV c hette klassen. Vi tog studenten 1963.

Visst blir jag med. Festen blir i maj berättade han, på Arosbrödernas årliga vårfest. Fastän jag var med i Arosbröderna flera år kom jag mig aldrig för att vara med på några av deras fester. Jag erkänner att det berodde på fördomar om sådana här gamla föreningar, men det är ju dumt att tänka så, en fest kan man väl gå på hur som helst. Och i år ska det väl bli några stycken från  min gamla klass så det är klart att det ska bli kul att gå på den festen.

Det här blir första gången jag någonsin är på en sån här återträff, brukar det bli några skandaler? Skryter alla i kapp om sina framgångsrika liv och kommer gamla oförrätter upp till ytan, eller blir det bara trevligt? Jo, så blir det nog. Alltså trevligt.

Jag tittade på skolkortet nu från avgångsklassen. Vi var 29 st varav 2 har dött vet jag. Av resten är det bara en som jag har träffat de senaste 30 åren och de flesta har jag inte ens sett en enda gång sen den där aprildagen 1963 då vi hade vår examen. Inte ens på Facebook har jag hittat några av mina gamla kamrater. Kommer man att känna igen folk? Alla ser ju så gamla ut nu för tiden så skolkortet är nog ingen hjälp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar