torsdag 14 mars 2013

Avslagen bandyfinal på söndag?

Eller det är väl bara avundsjuka förstås, bästa lagen har tagit sig till final, men det hade varit så kul om VSK hade varit ett av lagen. Bandyfinalen var dagens ämne i bastun på Actic. Det blir publikrekord på Friends Arena.

Många av oss hade sett förra publikrekordsmatchen 1959 då VSK fick spö av Skutskär. Orättvist och fusk tyckte vi västeråsare, men stryk blev det och det var både stämning och spännande på matchen när vi gick i skaror och skanderade våra ramsor längs Kungsgatan och Sturegatan och sen när vi trängdes på Stockholm Stadion. Så här fint väder var det den där dagen 1959:Hinner vattnet frysa?
I år blir det alltså publikrekord sägs det, 35000?, och det är ju otroligt att dom får till is på Friends Arena, men hur blir det med stämningen? Som publik ser man jättebra och får ju sitta, men man kommer rätt långt från planen. Det blir bättre på nästan alla vis, och hoppas att jag har fel, men nog är det väl risk att det inte blir riktigt samma tryck från publiken som när man står utomhus och trängs och fryser.

Bara att köpa biljett till finalen på Studenternas var en folkfest sist jag såg en final, 2001. Vi köade om dom där åtråvärda biljetterna på Rocklunda då, nu räcker biljetterna till alla och det är klart att det är bättre. Och att alla får sittplats, ingen behöver frysa och alla ser hela planen det är ju bra förstås. Om det inte blir avslagen stämning, men det återstår ju att se.

Vem vinner? Spelar ingen större roll när inte VSK är med, men jag håller möjligen lite grann på Hammarby. Hammarby - SAIK 5-4. Experttips. Och snart nog är det VSK som är i final igen, men det vet ju alla..        


  
  

2 kommentarer:

 1. Som granne en trappa ner tycker HG så här

  Känner igen mig från 1959. Var också där på stadion. Såg inte dig på tåget eller på läktaren. Glömmer dock aldrig Bosse Nilsson i Skutskårsmålet. Tror han snackade bort minst två mål för VSK. Bosse blev domare sedan. Gick aldrig på Rocklunda. Skall bli kul att se finalen. Jag har lite svårt för Hammarbys tuffa bandy. Giklklar inte Sandviken heller men tror att de vinner med 5-2.

  Kul med Friends Arena. Ingen kommer att se bollen men OK.... kag ser inte kulorna under skidskttet heller.

  Trevlig fredag med alla barnbana

  SvaraRadera
 2. Tack för hälsningen! 1959 var visst alla vi unga grabbar på bandyfinalen

  SvaraRadera