söndag 17 mars 2013

En hård helg

Många #blogg100:are har hoppat av, dom är nog småbarnsföräldrar.

Lek o Bus var ju skoj
Alla våra barnbarn är lätta och kul att ha göra med, och en helg på tu man hand med dom är alltid kul, det är en förmån att få sådana helger. Men det tar på krafterna. Som nu, efter en helg med dom två minsta barnbarnen, som är visserligen är väldigt lätta att passa, men nu är det ganska tomt här uppe på hatthyllan. Dom pratar ju konstant, och jag tror jag skrivit nån rad om det här fenomenet nån gång tidigare, alltså det där att med små barn i huset kan man inte tänka en enda tanke själv. Och att skriva ett intressant blogginlägg kan man ju bara glömma.

Fast när man är mitt uppe i det här, som förälder alltså, är man ju så van och så är man ung också så då måste det ju gå bra. Det är väl som far-och morförälder som det kan bli lite knepigt när man är van med sovmorgon och lugna TV-kvällar och plötsligt ska vara alert redan i sextaget och ägna en massa tid sen åt att förhandla om smörgåspålägg, val av kläder och TV-program och allt annat. Och trösta om det gått lite hett till osv. Så bloggandet höll på att stupa så här i halvtid.

På väg till lekparken
Men så blev det då i alla fall en rad där sens moralen får bli att ni småbarnsföräldrar har det rätt tufft en massa år, men så när ni tror att ni kan andas ut så får ni vara beredda på ett och annat extravarv med barnbarnen, men roligare kan man inte ha.              

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar