torsdag 21 mars 2013

Vi köpte ny dammsugare idag.

Gäsp - gäsp. Ska det va' nåt? Vad är det med det då? Jo Media Markts hela utbud räckte inte, det kan väl vara intressant. Så sparsmakade är vi.

Vi började alltså på Media Markt när vi skulle han en ny dammsugare till stugan. Och dom hade massor, säkert 20 olika modeller men ingen dög! Tre-fyra stycken hade vi nog kunnat ta, men dom var alla så dyra, ibland över 2000, men vi tänkte oss allt en lite billigare, det här blir ett komplement till den vi redan har.

Förutom priskravet (som var lite flytande) hade vi ett annat krav (som var absolut) och just den uppgiften saknades på alla dammsugare som vi kollade på nätet, så vi var tvungna att handla i affären. Vi fick tji i en annan affär också på Erikslund, sen blev det vår närbutik, NetOnNet där vi sett en maskin på deras hemsida som kanske skulle kunna passa. Hade fem stjärnor = bäst.
Vi har fått en liten!

Men det finns ju inga uppackade maskiner där att klämma på, allt ligger i kartonger. Vi tog vår modell till kassan - kunde vi få öppna kartongen under överinseende av personalen och mäta dammsugaren? Det var höjden som var så väldigt viktig för oss. I vår lilla stuga har var sak sin plats och den fick inte vara för hög. Den här låg nog på gränsen.

Nej, dom ville inte öppna kartongen. Den blir väl svårsåld då kanske, men lite konstigt tycker jag. Men nu var vi så trötta och ville inte jaga vidare så vi letade på en dammsugare som både var några hundra kronor billigare och garanterat tillräckligt låg när jag mätte höjden på kartongen. Och idag har vi testat den. Den går in under min säng och har sin plats där nu bland allt annat intressant.

Det där gamla skämtet att storleken är viktig nedlåter jag mig inte att nämna i det här inlägget.      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar