onsdag 20 mars 2013

Jazzcabaret

En föreställning på Västerås Konserthus är alltid värt att uppmärksammas. Vi var på jazzcabaret där i går.

Jazzens Vänner arrangerade i samband med ett gäng sponsorer. En eftermiddagsföreställning med inriktning på oss äldre. Rätt mycket folk och jodå det var rätt trevligt.

En hel del bekanta från jobbet och föreningar, mest äldre men faktiskt en del lite yngre också, och programmet var en blandning av amerikansk jazz och svensk schlagerliknande musik från 1920-80 ungefär av tre rätt olika artister.

Louis Jordan är kompositören till cabaretens titel, "Let the good Times Roll", men honom hade jag aldrig hört talas om tidigare. Louis Prima däremot hade massor av succéer på 60-talet så dom kan man ju. Som Buena Sera. Jonny Bode kände jag inte heller till tidigare, däremot känner man igen flera av hans sånger som var slagdängor på 30-40-talet. Och några melodier var av senare årgång. Svängigt, lite väl pratigt mellan låtarna kanske men lättsamt och kul.

Så skulle jag spela in extranumret tänkte jag för att ge ett exempel på deras musik, men då skojade dom till det riktigt. Det här svänger ju också, men knappast i jazztakt och inte representativt för showen....


    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar