måndag 11 mars 2013

Vad är det för speciellt med en kylskåpstermometer


Är frysen trasig? Eller är det termometern. Frysen i stugan visade så konstig temperatur så vi måste kolla och tänkte börja med att köpa ny termometer. Som tur är är alla mataffärer söndagsöppna i Sala.

Åkrahallen har massor av knivar,
osthyvlar och stektermometrar mm
Jag började med Åkrahallen som ligger närmast oss, en av Västmanlands största Ica Kvantum. Dom har precis byggt om där så jag hittar dåligt och jag hittade vare sig termometer eller någon att fråga. Åkte vidare till Coop Extra och hittade där en tom hylla där det stod "Kylskåpstermometer". Slutsålt! Åkte vidare till Lidl och hittade en motorsåg och fina verktyg men ingen kylskåpstermometer. Åkte vidare till Willys som hade en rätt liten köksavdelning där dom prioriterat bort kylskåpstermometern. Även om avstånden är små i Sala tar sånt här tid ändå och man blir allt lite stresstrött av att irra runt så här. Fyra rätt stora mataffärer men ingen kylskåpstermometer. 

Nu åkte jag tillbaka till Åkrahallen, letade en stund igen men letade sen i stället efter någon personal. Ajaj! Nu när dom byggt om har personalen bytt sina röda jackor mot nya fräscha svarta. Det dumma med det är ju att personalen är lite svår att upptäcka, det var väl därför jag inte såg någon första gången jag var där.  Men nu hittade jag en ung tjej.

Kyl- och frystermometer
49 kr på Clas Ohlson står det
i katalogen. Slutsålt?
"Kan en kylskåpstermometer finnas nån annanstans än på köksavdelningen" frågade jag. " Jag hittar stektermometer men ingen för kylskåpet och frysen!" "Jodå, vi har dom här!"  sa hon och drog iväg mig till ett ställe med utetermometrar och sånt. Och visade på en hylla märkt "Kylskåpstermometer". Tomt! Slutsålt!  

Nu ska jag ta min dagliga promenad ner till Clas Ohlson där personalen säger "Tjena!" när dom ser mig, så ofta går jag där. Finns det ingen kylskåpstermometer där heller så får jag köpa av nån langare på Plattan. Eller vill någon av mina läsare göra ett klipp? Med en så dålig tillgång kan priset bli rätt högt.


2 kommentarer:

  1. Ser att det är ca en timme sedan du skrev dagens krönika så då är det kanske försent för mej att hålla tummarna för ett lyckat inköp på Clas Olsson. Men jag håller dom ett litet tag till//Eva W

    SvaraRadera
  2. Tackar! Clas Ohlson kan man lita på, visst hade dom vad jag letade efter. På köksavdelningen förstås. Ordning och reda.

    SvaraRadera