fredag 12 april 2013

Att hitta inspiration till bloggen

Jag tycker det finns många fördelar med att skriva bloggar. En av de största fördelarna är att man håller igång det lilla man har kvar mellan öronen.

En annan fördel är ju att man på nätet helt gratis har en egen kanal att torgföra vilka åsikter som helst. Genomtänkta eller oöverlagda, intelligenta eller rent av avslöjande dumma, intressanta eller pinsamma bagateller. Den här Utsiktsbloggen kanske efter snart fem år börjar närma sig vägs ände med sina bagateller, det kanske är mer meningsfullt att nischa in sig på ett intressant område. Kärnfysik, fornnordisk litteratur eller blåmusslornas fortplantning och utbredning t.ex. Mode och matlagning är uteslutet, där har jag noll koll, men det andra kan man väl lära sig?

Men att hitta ämnen till bagateller är ibland knepigt det också och extra svårt, eller rent av omöjligt, efter en barnvaktardag tillsammans med en 4-åring och en 2-åring, det har jag konstaterat förut och fått det bekräftat idag igen. Visst har det hänt massor idag med roliga kommentarer, med sång och läsestunder med en massa poänger, utflykten till 4H-gården med alla djuren, matlagningen, TV-programmen vi tittat på, lekarna vi lekt etc etc. Det fattas inte ämnen, men det är svårt att få hjärncellerna att lugna ner sig och bli kreativa efter en sån här dag.

Så det här blev ytterligare en nödlösning i min #blogg100-serie. Gonatt!

1 kommentar:

  1. Bra kämpat! Jag var precis in på vår blogg och tittade på statistiken över våra mest populära sidor och vilka sökord folk använder för att hamna hos oss. "Snuskburk" ligger tex på tredje plats. Kan det vara värt ett blogginlägg? Hur hamnar folk på din blogg? Vilka är dina "toppsidor"?

    SvaraRadera