måndag 1 april 2013

Evernote är bra för minnet

Evernote håller ordning
Annandag Påsk. Hemma i stan igen. Alltid skönt att packa bilen för en helg i stugan, men nästan lika skönt att åka hem igen efter helgen. Men det är mycket att göra nu i veckan, hur ska man komma ihåg allt?

Evernote är en suverän app till mobilen där man gör minnesanteckningar, och nu har jag en "Att göra"-lista där hur lång som helst som jag ska börja beta av redan i morgon bitti. Mitt närminne är fruktansvärt dåligt, åtminstone när det gäller sånt som inte är så roligt, men nu har jag inget att skylla på längre, allt finns där i appen.

Räkningar, abonnemangsändringar, nya däck ska jag köpa, lite andra grejer ska också köpas som vi måste åka runt och kolla på, träningen ska skötas och en hel massa andra saker också. Jag ska ner till posten med ett paket och så måste jag ringa och fråga varför en annan sak vi beställt inte kommit. Och om det kommer ska det installeras och testas och så måste jag upp till Sala igen för att fortsätta en felsökning där som kundsupporten vill att jag ska göra snarast. Plus allt annat som har med våren att göra.

OK, alla har det ju stressigt, barnfamiljer kanske allra värst, men vi gamlingar ligger inte långt efter. Enda chansen att ta det lilla lugna är nog att packa kappsäcken och ta en liten tur till en stillsam söderhavsö. Men tills dess så är jag styrd av "Att Göra"-listan i Evernote.

Kan allt, vet allt, har alltid rätt 
Så har jag precis sett ett bra TV-program, Bildt - excellensen. Carl Bildt är normalt ingen av mina favoriter och kommer aldrig att bli, men här passar det att ta honom som ett annat exempel på en som säkert har en lång "Att göra"-lista och han kan säkert också behöva använda Evernote.

Men på ett område är han en favorit. Jag brukar framhålla hans engagemang för Sociala Medier, och han är nog en av de få politiker som stått i FN och pratat om Twitter och Facebook.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar