torsdag 4 april 2013

Gask på kårhuset

Kanske 1963
Äntligen ska jag få bocka av ett outforskat område. En Gask har jag aldrig varit på.

Vardagsmat för alla med en högskolebakgrund, men så blev det inte för mig. Men idag kom inbjudan till 50-årsfesten för oss som blev studenter 1963 och jag betalade direkt. Ett heldagsäventyr med lunch och eftermiddagsaktiviteter, årsmöte och så Gasken på kvällen. Mina arvingar kan kanske ge mig några tips hur man ska göra. Hoppas det blir lite studentikost uppsluppet, men där är man väl hopplöst passé som den gamle surgubbe man har blivit.

Ernst Rolf i frack.
Kanske jag ska damma av min? 
Så gick jag förstås med i föreningen också, Arosbröderna grundat redan 1902, för alla oss som gått på Högre Allmänna Läroverket i Västerås, eller Rudbeckianska som det heter nu. Med en rätt OK hemsida med lite kul info från gamla skolan, tom några filmer hittade jag där. Under "Berömda elever" saknade jag mig själv, men Lars Gustafsson och Ernst Rolf t.ex. var väl bättre representanter för den rubriken. Bobo Stensson var också med på listan, samma årgång som jag tror jag. En sida på Facebook hade dom också!

Och lite bilder på gamla lärare var kul att se, rektor Stenström, Spindeln, Koolmeister, Svanholm m.fl. men det är väl inga kvar i livet förstås. Lite synd, Svanholm skulle vi nog alla vilja be om ursäkt nu i vuxen ålder. Det var allmän kritkastning på hans lektioner, man skäms fortfarande. Men på Spindelns lektioner var det ingen som knappt vågade hosta.

Nu är det bara att hoppas att det kommer några från avgångsklassen RIVc på min första Gasque.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar