måndag 29 april 2013

Pensionärskaffe

Vi tog upp den här gamla traditionen för några månader sen men lite mer spartanskt nu.

TV-kanna "Signatur"
Tyvärr har vi ingen
TV-kanna kvar
I vår ungdom var det alltid kaffe kl 19.30 framför TV:n. Kaffe med påtår och två bullar var. Det var väl framför allt på den där tiden när barnen var små och hade slocknat så där dags och vi pustade ut i soffan, och allt eftersom försvann den där fina traditionen.

Så gick det bra många år när vi sa att kaffe på kvällen kan man inte dricka om man vill kunna sova på natten. Så fel vi hade.

För så blir man allt äldre och börjar bli allt tröttare på kvällarna och rätt vad det var har vi på senare tid börjat komma in i den gamla trallen igen. Jag vet inte hur det började, men framåt sju börjar vi känna av suget och nu är det kaffe på kvällen som i gamla tider, oftast framför TV:n. Ingen TV-kanna som man hade en gång i tiden och som tur är sällan två bullar var nu för tiden, möjligen en liten chokladbit eller som ikväll en liten skopa glass som blev kvar sen vi senast hade barnbarn här. Och ingen påtår, en kopp får räcka.

Vi panschisar har väl ord om oss att hålla hårt på våra kafferutiner och det är väl bara att erkänna att det är mycket sanning idet. Kopp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar