onsdag 3 april 2013

Vi hänger med

Zlatan-klass modell -58 
Det var nästan som ett förebud, en av spinninggubbarna sjöng den där Nacka-dängan på Actic idag. "Vi hänger med, vi hänger med, av någon anledning så gör vi faktiskt det" .

Spinningen i all ära, där är det bara att bita ihop och trampa på, men det kommer så mycket ny teknik hela tiden, helt nya sätt att tänka med att vara social på nätet, använda mobilen etc. och även att se på TV. Men jag försöker hänga med.

Alldeles nyss läste jag hos en vän instruktionerna hur man kopplar in Viaplay på en Viasat-digitalbox. Det ger en massa nya möjligheter, och det var rätt enkelt, men samtidigt rätt komplicerat också. Hur ska man koppla, vet alla vad USB är etc. Jag förstår att många av oss äldre inte ens vågar sig på att försöka, och förlitar sig på att barn eller barnbarn ska hjälpa till.

Och senaste veckorna har jag sett en massa reklam från Telia som jag inte tänkt på att det berör oss, men i ett mail idag från Telia ramlade polletten ner. Så jag installerade Telia Play+. Gratis komplement till vårt abonnemang i stugan! Fungerar kanon, vilken bildkvalitet och jag har nytta av det hemma i lägenheten också! Enkelt att installera men samtidigt rätt komplicerat också om man inte riktigt förstås nyttan med det. Jag förstod ju inte heller först att det var något för oss.

Inte lätt att alltid förstå reklamen och inte alltid lätt att hänga med men kul så länge man kan. Även i  Margaretas Android gick Telia Play+ bra , men i min Windows Phone, Nokia Lumia 920, den bästa mobilen just nu på marknaden, går det inte än. Men det tar vi pionjärer bara som ett exempel på att vi med Lumia ligger lite före utvecklingen. Och vi har så många andra finesser i vår mobil att glädjas åt och förresten har nog Telia Play+ snart nog  kommit ifatt oss. Eller....?              
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar