lördag 13 april 2013

Väckt mitt i natten

Jag hade vakten i går kväll och låg på soffan i Uppsala och försökte hålla mig vaken och lyssna om barnen på övervåningen skulle vakna innan pappa kom hem. Det gick inte så bra.

Jag hamnade i en spännande dröm och hade väl varit kvar där hela natten om jag inte blivit väckt. "Knack, knack, knack". Det tar ett tag innan man fattar - var det i drömmen eller var det flickorna som vaknat eller...? Jag kom på benen och irrade runt ett tag innan jag hörde knackandet igen och såg en skuggfigur på verandan. Det var bara pappa Andreas som glömt nycklarna så han blev insläppt och fick ta över vakten resten av natten så jag kunde fortsätta min spännande dröm.

I Vetenskapens Värld i måndags pratade man om att snart kanske kunna spela in drömmarna och visa på datorn vad man har för sig på natten, det låter väl kul! Eller kanske inte. Alla drömmar är man inte stolt över.

Lördag och regn, men dom är igång. Klara till midsommar?
Men nu kom jag att tänka på en gång i höstas när jag också blev väckt mitt i natten på samma soffa. Klockan var väl runt ett när 4-5 polska byggjobbare på granntomten startade en maskin för att under en knapp timme slipa golvbetongen på övervåningen. Lät som 5-6 motorcyklar utan ljuddämpare, men jag blev inte sur. Tänkte väl förstås att dom hade kunnat varna sina grannar, men det var väl skarpt läge, nån byggteknisk anledning att dom var tvungna att slipa efter just det antal timmar som råkade var kl ett på natten. Och jag kunde ju dra täcket över huvudet och lägga rätt öra upp, det som jag inte hör så bra med.

Annars är jag imponerad över de här byggjobbarna som bara har några månader kvar innan huset är färdigt så att dom kan åka hem till sina. Den här vintern har inte varit så skön för utejobb men dom kör på varenda dag och dom jobbade tom idag, lördag, fast det snöblandade regnet vräkte ner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar