söndag 14 april 2013

Idag skulle våren komma sa SMHI

Fuktigt, disigt. Tittar solen fram senare?
Margareta litar alltid på prognoserna från SMHI och dom har varit så entydiga inför idag så jag var säker jag också. Det första jag gjorde i morse när jag vaknat var att jag tänkte kolla ut över den soliga stan och notera ett värmerekord på vår termometer, värmerekord för i år alltså. Och så hade jag planerat för en solig joggingrunda, kanske i kortbyxor?

Förra året sprang jag i kortbyxor den 22:a mars! Sen blev det bakslag förstås men ändå. Och idag skulle det kanske ske igen.

Men vad händer? Termometern visade +3 grader och inte var det någon sol inte. Disigt och gråtrist. På gården åt sydsidan har snön försvunnit i de senaste dagarnas regn, bara ett par kvadratdecimeter stora isfläckar finns kvar, ett bra tecken. Kanske en blek sol visar sig genom diset idag, men nån riktig vårkänsla blir det nog inte.

Och inte en enda Tussilago har vi sett i år. I Sala ligger snön flera decimeter djup på hela tomten och bara väntar på varma vindar och en klar sol. Våren tvekar, det har väl sällan känts tydligare.

Men en joggingrunda kan det bli ändå. Jag har inte lagt undan långkallingarna än.

1 kommentar: