torsdag 2 december 2010

Beteendevetare är nog ett kul yrke

I backspegeln är det många yrken jag skulle velat prova på, beteendevetare är ett. Idag hade jag tagit mig själv som ett varnande exempel.

I ett flerfamiljshus kan man man reta sig på mycket (om man vill) och värst är det nog om någon tar ens parkering i garaget eller snor tvättiden i tvättstugan. Men under våra 5,5 år här har det aldrig hänt vare sig i garaget eller i tvättstugan.

Se hela bildenJo Benke tog fel på tvättdatum en gång, men det löste sig odramatiskt. Och så har det väl varit några små incidenter i tvättstugan som jag förstorat upp lite så att jag kunnat skriva några rader här i bloggen. Men så idag höll jag på att få hjärnblödning.

När jag skulle tömma torkskåp och tumlare vad fick jag se. Nån hade startat tvättmaskinen PÅ MIN TVÄTTID! Jag var ju visserligen klar och skulle bara plocka ihop, städa och släcka, men det här är ju det mest utmanande en granne kan göra mot en annan granne. Efter 5,5 år hade det alltså hänt - vem var boven?

Ajdå, Rigmor som bor under oss. Hon som är så trevlig, henne kunde jag väl inte skälla på. Men då tänkte jag att jag struntar i städningen i alla fall så får hon nåt straff. Och jag var fortfarande arg och upprörd som en riktig pensionär ska vara i tvättstugan. Visserligen för första gången på 5,5 år men sånt här tolererar jag inte!

Men innan jag skulle släcka och gå upp kollade jag in i tvättmaskinen. Den var på och surrade men den var tom! Så såg jag en lapp från reparatörn. Han hade bytt en reservdel och körde bara en test. 

Slokörad och skamsen sopade jag och våttorkade golvet extra noga, och torkade av maskinerna också lite extra så att Rigmor skulle få det riktigt fint på hennes tvättid. Ett bra exempel för en beteendevetare kanske? I alla fall ett exempel på dåligt beteende.                     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar