söndag 5 december 2010

Rätt lugnt på Stentorpet

En helg här i fritidshuset är inte så händelserik. Ensamma här och inte ett livstecken i stugorna här omkring.

På promenaden igår såg vi ryggen på en stavgångare och fotspåren efter några andra, det var nog allt. Det var nog folk i en del stugor i Sommarhagen, det finns dom som bor där permanent, men dom höll sig väl inne och bakade pepparkakor.

Våra småfåglar är ju ett sällskap, men dom är inte så många än. Och nog är det konstigt att dom ratar talgbollarna. Det är absolut något skräp i dom, jag slutar att köpa såna. Dom gillar solrosfrön bättre. Och jordnötter. Hackspetten har jag inte sett till än i vinter, han kanske klarar talgbollarna, annars får väl mössen äta upp dom.

Inte har vi behövt åka till affärn heller på hela helgen, så det har varit väldigt lugnt. Tur att man har datorn och TV:n så att man förstår att det fortfarande finns en värld därute. Den gamla telefontråden är vår livlina, där kommer vi åt allt, Internet, TV och telefonen. Vi såg filmen "Bröderna Karlsson" i går genom den,  men den sviktar betänkligt av snö och is, och där sitter ofta fåglarna också  och spejar, hoppas den klarar vintern.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar