fredag 10 december 2010

Wikileaks och läckor

Pga en läcka har jag fått tillgång till en pressvisning av ett TV-program som inte visats än, "WikiRebels - The Documentary". Otextat med engelsk speakerröst.  

En otextad spelfilm går bra att följa, men en otextad dokumentär är oftast svårare för mig. Så jag kommer att behöva se den textade versionen när den kommer på SVT.

Men det är en dramatisk film som man måste se. Utan Assange, Wikileaks och deras källor är det ju så mycket som aldrig skulle ha kunnat avslöjats. Filmen från helikopterattacken i Bagdad 2007 är med i programmet. Den filmen  har jag sett förut flera gånger på Youtube, den är så avskyvärd så man bara måste se den. Bl.a. två journalister med kameror över axeln sköts ihjäl och när en minivan med bl.a. ett par barn på väg hem från skolan stannade och skulle hjälpa dom tog amerikanerna dom också. Och så noterades dom som militärer. Utan Wikileaks hade inte det här avslöjats.

Men så har ju Assange gjort bort sig rejält och är han skyldig till brotten mot några svenska tjejer ska han förstås straffas för det. Och han påstås vara diktatorisk, jag förstod inte riktigt allt där om kritiken mot honom, men en ny site är på gång som komplement/konkurrent till Wikileaks - Openleaks! Dom som gör något dumt ska inte komma undan så det kanske bara är bra om det är fler som avslöjar skurkarna. Nu är det visst bankerna som är skraja.
 

1 kommentar: