torsdag 30 december 2010

Vicket byggfusk!

Kristiansborgsbadet i Västerås ligger så fint, nästan i en park. 200 meter hemifrån mig och en kilometer ner till själva centrum. Det här har blivit lite av ett andra hem för mig.

Byggt i slutet av 50-talet med generös stentrappa upp till entrén och omklädningsrummen, ljus och fin simhall, café och frisör och Actic gym i en tillbyggnad. Ingen lyx men ett trevligt bad. Men duschutrymmet var lite slitet så i år har det rustas upp och även bastun fick en uppfräschning - så fint, vi har varit oroliga att badet skulle läggas ner.

Men ombyggnaden blev flera månader försenad och nu redan efter 2,5 månad börjar inredningen falla ihop. Ena bastun är stängd, bastulavarna har brakat ihop, och i andra bastun har skyddet runt aggregaten ramlat bort och belysningen är trasig. Efter 2,5 månad! Den förra höll i 50 år. Och redan första veckan gick en glasdörr sönder med en jädra smäll och en massa glassplitter - gångjärnen var inte fastskruvade tillräckligt hårt.

Är det inte så här lite väl ofta nu förtiden? Lägsta anbudet vinner alltid fast dom inte kan bygga. Eller är det nån kompisaffär med mutor inblandade där man inte haft några krav på kvaliteten? Dom har t.ex. använt tunn listspik där det borde ha skruvats, det såg vi direkt första gången vi gick in i den nya bastun. Det finns andra fel också, så trist att det fuskas så mycket nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar