måndag 13 december 2010

Ut på långresa

Det är inte vi som ska inte åka bort över jul, men Casper och Ellen byter Stentorpet mot Hong Kong och Vietnam i år. Dom verkar se fram mot värmen, att bada i poolen och alla äventyr och sånt, men var lite ledsna också över att inte vara hemma hos oss andra när tomten kommer. Eller är det morfar dom saknar? Nja..  

Barn gillar ju ofta traditioner, så det är klart att dom var lite fundersamma. En födelsedag på bortaplan blir det också för Casper, men han får säkert kul ändå och vi hurrar för honom när han kommer hem.
  
Visst har vi också tänkt tanken att resa bort nån jul, och det kan väl bli så nån gång att vi firar jul i värmen långt borta från Sverige. Vi är inte så traditionsbundna, så jag tror det kunde vara skönt att prova nån gång. Eller sitter man där längtansfullt med ångest på julafton i så fall, och svalkar fötterna i poolen? Och saknar barnbarnen?

För visst är det kul det där med barnbarnen som är uppspelta hela julafton, julmaten med skinka och Jansson, Kalle Anka, julklapparna - visst är det nåt helt speciellt. Svårt också att resa bort från det.

Men det blir ju mer och mer vanligt med långresor för dom som har möjlighet, och vi har önskat "Lycka till och trevlig resa" och allt sånt där. Hoppas allt går bra och att dom har det skönt i poolen. Tomten hittar nog till Vietnam också och hoppas dom kom ihåg att ta med en flaska julmust.      
    

1 kommentar:

  1. Vi får väl rapportera när vi kommit hem och se om det är något att rekommendera! Just nu känns det i alla fall helt rätt - även om jag inte ser fram emot den långa resan dit... Vi hörs när vi är framme i Hong Kong!

    SvaraRadera