fredag 3 december 2010

Utsikt från femte våningen

Man behöver aldrig ha långsamt med den här utsikten från lägenheten.

Lite väl mycket bilar ibland på sommaren bara, men cruisingen under Power Meet som drar förbi nedanför balkongen är alltid kul att titta på fast det är en enda lång osande bilkö timme efter timme.

Annars börjar det direkt på morgonen. Morgonjoggare och promenerare kommer den här vägen. Och på cykel dom som börjar jobba tidigt. Borta vid skolan kommer sen skolpoliserna och alla skolbarn. Sen är det hela dan folk som promenerar till och från stan. Inte så dramatiskt men kan vara kul att se ändå. Är det buskallt och snö eller regn är det rätt skönt att stå inne i värmen och kolla.

Mer dramatiskt är det när polis och ambulans blåser förbi eller kör in i området inåt stan. Där bor några tusen så visst händer det sånt ibland. I helgen hade brandkåren och ambulans utryckning till studentbostäderna bortanför skolan. Då var vi tvungna att sitta i fönstret och kolla om det var nåt extra, men det var rätt lugnt. Nån krock har vi sett, men det vill vi helst slippa.

Så kommer idrottssupportrarna ibland med sina hejaramsor på väg till matchen. Ibland eskorterade av fler poliser än dom är själva, men det kanske är billigare med en massa poliser än att riskera att ungdomarna gör något dumt, det händer lite för ofta att s.k. supportrar bär sig illa åt.

Och kan man inte sova på natten nån gång finns det lite att titta på då också. Åtminstone på helgen drar folk hem från krogen där förbi. Och till nyår har vi första parkett till nyårsfyrverkerierna. Och då kanske det tom kommer att höras "Sånger från femte våningen".                      

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar