lördag 18 december 2010

Bra tips för långjoggare

Jag har inte provat det förr, men det är inte så dumt. Jag hade hörlurarna på i går.

Jag sprang på löpbandet på gymmet i går, 13 km i för mig riktigt bra fart, 6.05 min per km. Det är riktigt bra för mig som ofta hamnar uppåt 7 minuter nu förtiden.

Jag hade laddat ner en talbok i mobilen som jag lyssnade på, och det går helt klart fortare att springa när man har något att lyssna på. Man nästan inte tänker på att  man springer. Det gick så bra att grabben på löpbandet  bredvid måste knacka mig på axeln och göra tummen upp för löpningen, då blev jag allt lite mallig.

"Den vedervärdige mannen från Säffle" fick det bli. En ljudbok jag laddade från bibliotekets fina tjänst, Mediejukeboxen. Jag har länge tänkt läsa om dom där böckerna av Maj Sjöwall och Per Wahlöö, men nu tar jag och betar av dom som ljudböcker i stället och bättrar samtidigt på konditionen.10 böcker skrev dom och jag har läst dom alla, men lyssnar gärna på dom nu. Det är kanonböcker som var banbrytande på 70-talet och föregångare för svenska kriminalromaner. Lagom jobbiga att lyssna på när man svettas på löpbandet.

10 böcker och 8 timmar per bok = 80 timmar. 80 timmar och 10 km per timme = 80 mil.

Det är 60 mil till Malmö.  Lyssnar jag på alla tio kommer jag alltså 20 mil förbi Köpenhamn (om jag tar färjan över sundet). Då hamnar jag väl i norra Tyskland? Sen är det bara att fortsätta med nya talböcker så är jag nog i Paris till våren.

Det värsta är bara att få öronpropparna att sitta kvar i öronen. Ungdomarna går ju jämt med såna här i öronen, hur bär dom sig åt.        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar