måndag 6 december 2010

Kristiansborgsbadet

Jag måste komma med ännu en hyllning till till vårt fina, nyrestaurerade bad i centrala Västerås, Kristiansborgsbadet, med ett så fint gym, Actic. Jag är där flera gånger i veckan, idag igen.

Fem-sex av oss seniorer som spinner där på onsdagarna bor, liksom jag, alldeles där i närheten. Så är det en ytterligare en handfull som också bor rätt nära, promenadavstånd i alla fall. Och resten får ta cykeln eller bilen, men alla har så pass nära så när jag än är där så nog sjutton är det någon av seniorerna där så man kan prata bort en stund. Hver gang!

Jag bor som trea från gymmet. Näst närmast bor Gidde som var ute och skottade snö när jag gick förbi. Höften är opererad sen sex veckor, han hoppades vara igång och cykla igen efter nyår. Det gick lite knackigt med spinningen innan operationen, men med ny höft ska väl spinning och skivstång gå bra igen hoppades han.

Rätt suddigt - spegelbild.
På gymmet träffade jag sen "avocadon", han bor allra närmast gymmet. Han har problem med hälsenan så han kan inte springa men spinning och skivstång går bra. Vi hade mycket att prata om.

Själv har jag sån otroligt tur att det fortfarande går så bra att springa. Jag stod drygt en timme på löpbandet idag och avverkade en mil, så långt har jag inte klarat löpbandet förut, det är roligare att klämma en mil utomhus. Men  rätt trött blev jag, jag orkade inte så mycket styrketräning efteråt.  

Och på väg hem stötte jag på Robert, konsulten på jobbet som jag nog inte sett på uppåt 10 år, så fick jag en trevlig pratstund där också. Han är väl 25 år yngre än jag, men springer inte så mycket, hade nåt problem med skenbenen har jag för mig när vi sprang tillsammans en gång i tiden. Men skivstången på gymmet går fint.

Det är inte bara träning där på Kristiansborg, det är mycket snack också.

    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar