söndag 5 december 2010

Trafikolycka igen

På väg hem till stan körde jag som vanligt rätt försiktigt fast det inte kändes alltför halt.
Ambulansen körde ner i diket vid olyckan.
Bilden lånad från vlt.se

Men för andra gången på en vecka kom vi precis fram till en allvarlig trafikolycka, den här gången hade inte polisen ens hunnit dit. Det är obehagligt, hoppas det inte händer fler gånger nu.

En bil stod på tvären rakt över vägen när vi kom dit. Hade frontalkrockat med en ambulans som hamnat rejält i diket. Och ett par bilar till var inblandade. En otäck smäll. Vi lyckades krypköra förbi - lite riskabelt för det var massor av glassplitter och plåtdelar på vägen, men vi hade ingen anledning att stanna för ambulansföraren var på benen och stod och ringde, och några andra bilar hade också stannat. Dom som såg själva smällen kanske.

Lite konstigt sen bara med polisens effektivitet. Hade Bosse Ringholm rätt i att dom inte är så alerta?

För hemåt stan undrade vi när vi skulle se första utryckningsbilarna. Det dröjde ett bra tag, men så strax innan Västerås kom dom första. Tre röda bilar - brandkåren, räddningstjänst - så två röda läkarbilar - och tre ambulanser. Några minuter efter kom så en stor röd bil till och först därefter den första polisbilen.

Och så när vi nästan var hemma mötte vi den andra polisbilen, det tyckte jag var märkligt. Polisen borde väl vara på bettet hela tiden och normalt vara först på plats kan man tycka.

Men vi hade tur förstås som inte var inblandade i olyckan, och tur också att vi lyckades ta oss förbi olycksplatsen, sen blev vägen avstängd i båda riktningana läser jag i vlt.se, då hade man väl blivit fast där på vägen nån timme. Hoppas ingen blev alltför skadad, men en rejäl smäll var det och några får önska sig en ny bil i julklapp. Kör försiktigt i vinterhalkan!         

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar